30 Augustus 2011

Eigen trouwjurk!Bij mijn eigen huwelijk hoorde natuurlijk ook een door mijzelf ontworpen jurk! Ik bleek alleen wel mijn moeilijkste klant omdat het nooit goed genoeg is ;) Mijn moeder vond het belangrijk dat ik in het wit trouwde. Ikzelf hou van alle kleuren van de regenboog dus wilde het liefst iets wat overliep van wit naar kleur. De stof werd digitaal geprint!

Tijdens mijn afstuderen deed ik onderzoek naar de schoonheid van insecten. Sommige elementen zijn zo mooi dat ik die graag op mijn jurk wilde laten printen. Ik had aan Inge Duiker gevraagd of zij een print wilde ontwerpen. Marina had het patroon van de jurk digitaal gemaakt. Daar heeft ze de print van Inge in gepuzzeld waardoor het patroon goed doorloopt over de naden. De stof hebben we op jeans katoen met satijnglans laten printen bij in het textiel museum. Ik heb ‘m uiteindelijk afgewerkt met voering en blinde ritsen en ben nog steeds erg blij dat ik in deze jurk getrouwd ben!

Ik droeg in mijn haar een kunstwerkje; een fladderende vlinder die op flitslicht reageert. Ontworpen door Beam, klik hier voor het filmpje van de bewegende vlinder.  klik hier voor het filmpje van de bewegende vlinder.