1 Juli 2017

Honderden meters lint en cirkelsMijke is ook aan de kunstacademie afgestudeerd, heeft een baan en gezin dus niet veel tijd om zelf iets te maken. Ze kwam langs met diverse plaatjes waaronder een foto van deze jurk.
Ze vond dit een hele gave jurk en besloot deze modieuze puzzel te gaan maken voor haar trouwdag. Op de pop heb ik een proefmodel gemaakt om te kijken hoe de rok van dat ontwerp in elkaar zit. Aan de hand daarvan heb ik berekent hoeveel tule en lint we nodig hadden.
Het was een hoop werk, al dat lint stikken op de rokken. Vervolgens heb ik de rokken in elkaar gezet. Alle rokdelen aan het lijfje bevestigd en toen was het tijd om de banden op het lijfje te mouleren.

Wij hebben met z'n 3en een aantal uur gemouleerd, steeds opnieuw banden spelden en even afstand nemen om te kijken of dat mooi stond. Mijke is na die afspraak met veel foto's van haar in de gemouleerde jurk naar huis gegaan om het even te laten bezinken. We hadden daarna nog een afspraak om verder te gaan met mouleren, maar Mijke had toen bedacht de jurk mee te nemen om er rustig thuis mee verder te gaan.
De week daarop belde ze dat ze besloten had niet verder te gaan met deze jurk. Ik vond het erg jammer.  Er waren inmiddels nog maar 2 weken over tot de bruiloft, dus had ze besloten iets te kopen.

Ik vond het een hele leuke uitdaging. Ik zou graag weer zo'n jurk willen maken en weet nu welke route ik moet nemen. Wie weet!

 

Het voorbeeld plaatje


Voorkant: proefmodel op het popje met rechts een foto van het voorbeeld

 
de stof en lint


een van de rokken aan elkaar gezet
alle rokken los van elkaar nog
achterkant jurk op de pop


de rug


schuin voor


recht van voor