20 Juli 2017

Hindoestaanse bruiloftKarlijn ging trouwen en zocht een coupeuse die een Saree topje kon maken. Ze kwam langs met een de stof waarop alles aangegeven stond (mouw, hals van de top, waar de rits moet komen). Aan de hand daarvan heb ik een proefmodel voor het topje gemaakt. Karlijn heeft het topje uit de echte stof een paak keer doorgepast met de rok. De rok heb ik ook iets aangepast omdat hij erg zwaar was door alle steentjes en hij in de loop van de avond niet moest afzakken. Ze zag er prachig uit!

Het jasje van haar aanstaande zat te ruim die heb ik ook aangepast. Ik heb de mouwen korter gemaakt, schouders iets ingenomen en een flink stuk korter gemaakt. Trivian was erg blij met de nieuwe pasvorm!

De moeder van de bruidegom wou ook graag een topje bij haar Saree. Die mocht ik ook maken! 

Recensie van Karlijn:


Voor onze Hindoestaanse bruiloft hadden wij een goede kledingmaakster nodig. Mijn stof kwam uit Dubai waarvan de rok en het topje moesten nog gemaakt worden en mijn man zijn pak was twee maten te groot. Normaliter koop je je kleding bij een indiaanse kledingzaak in Nederland waar ze vaak ook een vermaak service aanbieden. Helaas is dit vaak van slechte kwaliteit en durfde wij dit niet aan omdat het om onze trouwkleding ging. Na lang zoeken op internet kwamen wij uit bij Melissa van Katoenenzo. Aan het begin kon je merken dat dit zo makkelijk nog niet was met al die kleine steentjes en mooie patronen. Het proces duurde daarom wel wat langer en zochten we vaak samen naar de beste oplossingen. Uiteindelijk is het een prachtig resultaat geworden en zijn wij erg blij dat we Melissa hebben gevonden!  


De stofMouwen

Topje van Karlijn en het jasje van Trivian

Karlijn met Rok en topje aan

Trivian in het jasje

Stof voor het topje van de moeder van de bruidegom

Topje op de pop

Dewi met de Saree aanFoto's van de Bruiloft: