Werkwijze

Hallo!

In 2007 ben ik afgestudeerd aan de HKU modevormgeving (te Utrecht). Kort daarna ben ik begonnen met de webwinkel Katoenenzo. De webwinkel waar je je eigen kleding kan ontwerpen. Ik had wisselende collecties waardoor ik eens in de zoveel tijd met collega's een collectie ontwikkelde en presenteerde. De kleding maakte wij op maat en stuurde wij op naar je toe. Een van de blijvende collecties op de site was de kledinglijn voor vrouwen die een borst missen ten gevolge van borstkanker; de kledinglijn éénvoud. Daardoor kreeg ik veel één op één contact met klanten en dat beviel me wel.

De webwinkel Katoenenzo werd minder een uitdaging en ben ik meer één stuks items gaan maken. Trouwjurken vindt ik erg leuk om te maken, één item van begin tot eind helemaal naar wens passend maken. Er is niks mooiers dan een aanstaande bruid gelukkig maken met de jurk van haar dromen! Het is vaak een spannende weg voor de bruid maar ik neem je mee in alle stappen van het ontwerpproces en je neemt de jurk pas mee als we allebei tevreden zijn! Hieronder een stukje van hoe ik te werk ga. Heb je vragen neem contact met me op! 


 
Als je geïnteresseerd bent in een op maat gemaakte trouwjurk en/of feestjurk doe het volgende. Verzamel plaatjes, digitaal, uit een tijdschrift of schets wat. Dan is het het handigst dat je langskomt in mijn atelier (dat is gratis). Dan kunnen wij het hebben over de vorm. Aan de hand van het ontwerp bereken ik een prijs, daar zit alles in behalve materiaal voor de echte jurk. Als je daarmee akkoord gaat kan ik beginnen aan jouw trouw-/feestjurk.

Ik zie je in totaal ongeveer vijf keer, 1 keer bij het 1e gesprek en ongeveer 4 keer om te passen. Mocht je het een fijn idee vinden om tussendoor nog een keertje te komen passen of kijken, dat is geen probleem. Je mag altijd iemand meenemen als je dat prettig vind.
De stof voor de echte jurk zoek jij uit. Ik kan je advies geven wat voor stof en waar je dat zou kunnen kopen. Ik kan ook met je mee (dat is niet gratis). Vaak hebben klanten al een idee in hun hoofd en als ik dan de stof moet kopen zou het kunnen dat ik de verkeerde koop. Vandaar dat ik de trouwjurk stof niet voor de klant koop. 

- Ik teken een patroon
- maak een proefmodel, jij komt dan langs om hem te passen. We kijken samen wat wel en niet goed zit. Mocht deze niet al meteen goed passen, dan maak ik weer een nieuwe proef. Die word ook weer door jou gepast.
- aan de hand van dat patroon kan ik je vertellen hoeveel stof je nodig hebt.
- van de echte stof begin ik aan de jurk. - die word voor hij af is nog een keer gepast en net voordat ik hem aan je meegeef om mee naar huis te nemen ook nog even.

Bij elke afspraak prikken we een nieuwe datum voor de volgende afspraak. Ik kan ook op korte termijn jurken maken of vermaken bijvoorbeeld als je zwanger bent. Ik vind het leuk om gekleurde trouwjurken te maken. Zie ook mijn trouwjurk, digitaal geprint, een geweldige techniek en dat hoeft niet al te duur te zijn. 

Heb je een vraag, bel of mail. Ik help graag!

Groeten, Melissa
 
Klik hier voor mijn bedrijfsfilmpje!